Hakkımda Bir Soruşturma Olup Olmadığını Nasıl Öğrenirim ?
Öncelikle üzülerek belirtmeliyiz ki, hakkınızda soruşturma olup olmadığını Türkiye’nin tamamında sorgulayabileceğiniz bir sistem yoktur. Bu sorgulamayı ancak adliye bazından yapabilirsiniz. Adliyelerin Başsavcılık Önbüroları’ndan yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Örneğin Ankara Merkez için hakkınızda soruşturma olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, Ankara Adliyesi ve Ankara Batı Adliyesi Önbüroları ziyaret etmeniz gerekmektedir.
Hakkımda Soruşturma Olduğunu E Devlet Üzerinden Görebilir Miyim ?
Soruşturmalar e devlet üzerinden görünmeyecektir. Hakkınızda soruşturma olup olmadığını ancak adliye bazında savcılık önbürolardan sorgulama yaparak görebilirsiniz.
Birden Fazla Avukat Tutabilir Miyim ?
Tabii ki birden fazla avukat tutabilirsiniz. Ancak bir dosyada bir avukat vekalet sunmuşsa, ikinci sunacak olan avukatın ilk avukattan muvafakatname alması gerekmektedir .
Bir Avukata Vekaletname Nasıl Çıkarılır ? Vekaletname Ücreti Ne Kadar ?
Avukatınızdan bilgilerini aldıktan sonra, herhangi bir notere gidip; avukatın bilgilerini vererek vekaletname çıkarabilirsiniz. Bazı davalar vekaletnamelerde özel yetki verilmesini gerektirir. O yüzden vekaletname çıkarmadan avukatınızla irtibata geçmeniz sizin faydanıza olacaktır. Vekaletname ücreti şuan 200-500 lira arasında değişmektedir.
Cezaevindeki Tutuklu veya Hükümlü Vekaletname Çıkarabilir mi ?
Tabii ki çıkarabilir. Avukatı veya yakınları cezaevine yakın bir noterle iletişime geçip, tutuklu veya hükümlüye vekalet çıkarttırabilirler.
Davanın Her Aşamasında Avukat Tutabilir miyim ?
Tabii ki davaların her aşamasında avukat tutulabilir. Dosya tamamen kesinleşene kadar avukat tutmadıysanız tutmanızda fayda var.
Yargıtay Dosyamı Onadı İtiraz Edebilir Miyim ?
Öncelikle belirtmeliyiz ki, dosya kesinleştikten sonra gidilebilecek hukuki yollar mevcuttur. Ancak bu yollardan sonuç almanın oranı çok düşüktür. Kesinleştikten sonra yeni bir delil ortaya çıkması gibi ekstrem durumlar ortaya çıkmadığı sürece sonuç alma oranı maalesef düşüktür. Tabii ki hukuki haklarını kullanmak isteyenlere ağır ceza avukatları yardımcı olacaktır.
Temyiz Süresi Kaç Gündür ?
Ceza davalarında temyiz süresi Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre 15 gündür. Temyiz aşamalarını mutlaka bir avukattan hukuki destek alarak yürütmenizi tavsiye ederiz.
Ağır Ceza Davalarında Avukatlık Ücreti Ne Kadardır ?
Avukatlık Ücreti her sene Türkiye Barolar Birliği Tarafından yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ne göre belirlenir. Ancak önemle ifade etmek isteriz ki, bu yayımlanan tarife sadece alt sınırı belirlemektedir. Avukat ile müvekkil istediği fiyatta anlaşabilmektedir. Ağır Ceza Davaları için alt sınır 2021 yılında 8200 TL ‘dir.
Asliye Ceza Mahkemelerinde Avukatlık Ücreti Ne Kadardır ?
Avukatlık Ücreti her sene Türkiye Barolar Birliği Tarafından yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ne göre belirlenir. Ancak önemle ifade etmek isteriz ki, bu yayımlanan tarife sadece alt sınırı belirlemektedir. Avukat ile müvekkil istediği fiyatta anlaşabilmektedir. Asliye Ceza Mahkemelerinde Görülen Davalar için alt sınır 2021 yılında 4080 TL ‘dir
Asliye Ceza Mahkemelerinde Avukatlık Ücreti Ne Kadardır ?
Avukatlık Ücreti her sene Türkiye Barolar Birliği Tarafından yayınlanan Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’ne göre belirlenir. Ancak önemle ifade etmek isteriz ki, bu yayımlanan tarife sadece alt sınırı belirlemektedir. Avukat ile müvekkil istediği fiyatta anlaşabilmektedir.
Büroda yapılan sözlü danışma ilk saat 540 TL devam eden her saat için ise 325 TL’dir.
Çağrı üzerine gidilen sözlü danışma ilk saat 1125 TL devam eden her saat için 555 TL’dir.
Yazılı Danışma ise ilk saat 1125 TL devam eden her saat için 525 TL’dir.